ARCHITECTURE
         

WRITERS COTTAGE IN SAN FRANCISCO

This studio was designed as a central part of a richly landscaped rear garden. It has views out to the Golden Gate, providing a place of refuge for a writer and scholar insulated from the noise and activities of a lively family.  Although the square footage is "tiny" (under one hundred square feet) its charge on the site is considerable.

The building's structure of Redwood and Douglas Fir is meticulously crafted and integrated into the steeply sloped site's concrete and stone terraced retaining walls.  The twin themes of integration with the landscape and creating places of contemplative prospect and refuge are central to California's architectural traditions.

PREVIOUS

URBANISM

ARCHITECTURE

LANDSCAPE

NEXT►
 

SERVICES

 

ABOUT US